• Eerste plaatst op google met Garantie!

Motorrijbewijs halen in Den Haag

Vanaf welke leeftijd mag je starten met motorrijles?

motorrijschool Den Haag

motorrijbewijs halen Den Haag

Voor de lichte motor (A1) kun je vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen. Voor de middelzware motor (A2) kan dat vanaf 19 jaar als je al een A1-motorrijbewijs hebt. Heb je nog geen A1-rijbewijs, dan kan dat vanaf 20 jaar. Voor de zware motor (A) kan het vanaf 21 jaar.

In principe zijn alle rijbewijzen ongeveer even duur. Je moet dezelfde examens doen alleen rij je op een zwaardere of lichtere motor. Als je voor een getrapt motorrijbewijs gaat zul je voor iedere trap (ieder zwaarder rijbewijs) opnieuw examen moeten doen. Ook is het verstandig om voor ieder nieuw motorrijbewijs enkele lessen te nemen.

A1 motorrrijbewijs

Vanaf 18 jaar mag je het a1 rijbewijs halen. Het is het meest lichte rijbewijs dat je voor een motor kunt halen.

Met dit rijbewijs mag je een A1 motor rijden die maximaal 15kW heeft. Dat is ongeveer 20pk. Deze motoren gaan zo’n 110/120km/h.

A2 motorrijbewijs

Vanaf 20 jaar mag je het a2 rijbewijs halen. Het wordt ook wel een middelzwaar rijbewijs gehaald.

Met dit rijbewijs mag je een A2 motor rijden die maximaal 35kW heeft. Dat is ongeveer 50pk. Deze motoren gaan meestal zo’n 160 tot 175km/h.

A motorrijbewijs

vanaf 21 jaar (met code 80) mag je het A rijbewijs halen. Je krijgt dan een code 80 op je rijbewijs waarmee je maximaal 2 jaar of tot je 24 wordt enkel A1 of A2 motoren mag rijden. Nadat je code 80 vervalt kun je een nieuw rijbewijs halen en mag je op een zware motor rijden.

Vanaf 24 jaar mag je het zware rijbewijs halen. Je mag dan op alle motoren rijden die straatlegaal zijn.

Naar een zwaarder rijbewijs

Wanneer je van je A1 naar A2 of van A2 naar A rijbewijs wil zul je een nieuw examen moeten doen. Je moet dan een AVD examen op de zwaardere motor doen.

Opnieuw je theorie en je AVB halen is niet nodig. Vaak zijn er ook maar enkele lessen nodig om een stap zwaarder te kunnen afrijden.

Je moet minstens 2 jaar in het bezit zijn van je lichte rijbewijs voordat je naar een zwaardere categorie mag.

 

Hoeveel motorrijlessen heb je gemiddeld nodig?

Hoeveel motorrijlessen je nodig hebt, verschilt natuurlijk per type leerling. Jouw rijinstructeur kan je helpen inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt.

 

Hoe lang duurt het halen van je motorrijbewijs

Gemiddeld heb je 20 motorrijlessen nodig. Je kunt kiezen om een of twee lessen per week te nemen. Je kunt dus in 2-4 maanden klaar zijn. Ben je een heel snelle leerling en neem je wat meer motorrijlessen per maand dan kun je in een maand je motorrijbewijs bezitten.

Je kunt ook kiezen voor een snelcursus. Dan kun je in 3 dagen klaar zijn. Vaak worden deze snelcursussen in een weekend gegeven.

Als je zo snel mogelijk je motorrijbewijs wil halen is het belangrijk om goed op tijd je examens aan te vragen. Vaak is er namelijk een wachtrij. Je motorrijschool moet je AVB en AVD examens voor je aanvragen. De theorie moet je zelf aanvragen.

Wat kost motorrijbewijs halen?

Het motorrijbewijs halen kost 800 tot 3000 euro. Gemiddeld zul je als snelle leerling 1000 euro kwijt zijn, langzamere leerlingen zullen ongeveer 1500 euro kwijt zijn. Het motorrijbewijs halen duurt 2 weken tot 3 maanden, afhankelijk van het aantal motorlessen en de frequentie.

 

Snelle leerlingen hebben gemiddeld 15 lessen nodig voor de AVD en AVB. Over de verschillende examens later meer. Als je een snelle leerling bent en een goedkope rijschool hebt kun je voor minder dan 1000 euro je rijbewijs halen

Langzame leerlingen hebben gemiddeld 25 lessen nodig. Als je dan ook nog een duurdere rijschool hebt dan kan het zomaar zijn dat je alleen aan de lessen al 1500 euro uitgeeft. Daar kan nog best 500 tot 1000 euro bovenop komen voor de examens.

Kosten motorexamens

Het examen voor voertuigbeheersing, AVB is het goedkoopst en kost 115 tot 175 euro. De prijs is afhankelijk van je motorrijschool. Je betaalt namelijk een deel aan het cbr en. een deel aan je rijschool voor begeleiding en de motor.

Daarnaast moet je een examen op de weg doen. Dit is het AVD examen. Dit examen is wat duurder De kosten zijn 250-300 euro. Soms moet je hier nog een les bij rekenen.

De motortheorie kost 31 euro exclusief het boek of theorie motorrijlessen. Een boek heb je sowieso nodig en kost 25-35 euro.

 

//GUL  MOTORRIJSCHOOL DEN HAAG

MOTORRIJLES OP EIGEN TERREIN – MOTORRIJLES DEN HAAG

Om jouw zo goed mogelijk klaar te stomen voor het motorrijexamen, beschikken wij over een eigen terrein waar jij in alle rust op je eigen gemak, kan oefenen met motorrijden. Naast dat jij in alle rust kan oefenen met het controleren van de motor, kunnen onze instructeurs ook goed het overzicht houden. Zo kunnen ze jou direct wijzen op je sterke punten en jouw zwakke punten. Zo stomen wij jouw binnen een korte tijd al klaar voor het motor praktijkexamen! Meld je direct aan en start met het volgen van motorrijlessen bij onze motorrijschool in Den Haag

Nummer #1 Motorrijschool in Den Haag

GUL motorrijschool Den Haag is niet zomaar de nummer #1 motorrijschool van Den Haag. Sinds 2007 is GUL motorrijschool actief binnen de rijschoolbranche, en verzorgt zowel autorijlessen als motorrijlessen. Door de loop der tijd hebben wij dan ook duizenden leerlingen laten slagen.

 

Motorrijles in Den Haag? Bij Motorrijschool GUL slaag je het snelst!

Motorrijles in Den Haag nemen? Bij GUL Motorrijschool Den Haag slaag je het snelst! GUL biedt zowel motorrijlessen als autorijlessen aan. GUL beschikt een eigen oefenterrein waar jij jouw eerste motorrijlessen op kunt volgen. Zo maak je in een veilige setting een start met jouw rijopleiding tot motorrijder.

 

 

Nog meer bloks/links waar je meer informatie kan vinden over motorrijbewijs halen in Den Haag:

Motorrijschool Den Haag
Motorrijbewijs Den Haag
Motorrijles Den Haag

 

Motorrijschool Den Haag
Motorrijbewijs Den Haag
Motorrijles Den Haag

 

Motorrijschool Den Haag
Motorrijbewijs Den Haag
Motorrijles Den Haag